dowody osobiste pozwalające na jednoznaczną zdalną identyfikację obywatela - sięgniemy po istniejące projekty i rozwiązania i zaadoptujemy je do naszych potrzeb sprawnie, szybko i minimalnym możliwym kosztem
użytkownik
zawieszony 2010-03-05 14:33:22
Wprowadzając e- dowody osobiste należy wcześniej pomyśleć o jednym numerze identyfikacyjnym i zmianą systemu poboru podatków, składek ZUS, likwidacja KRUS i włączenie do systemu GUS oraz obecnego urzędu komunikacyjnego z równoczesną likwidacją oddziałów regionalnych.

:0

:50
2010-04-07 18:03:17
tu e-dowody traktowane są jedynie jako element identyfikacji osoby celem pewnego i sprawnego przeprowadzenia referendum czy oceny;
przytaczane przez Stangora pomysły są niewątpliwie sensowne i jako takie warte przemyślenia lecz ze względu na ich wagę i tematykę w osobnych wątkach
Dobrym pomysłem jest potraktowanie emaili przez urzędy i sądy poważnie, jako oficjalny kanał komunikacji. Może każdy w dowodzie zamiast adresu miałby wpisany e-mail.
- nie ma problemu wyjazdami wakacyjnymi (zwłaszcza pisma sądowe)
- taniej
- komunikacja jest natychmiastowa
Oczywiście na razie dla ochotników, firm, itp. Nie wszyscy mają w końcu internet.
Michal L
Pomysl z mailami do urzedow - super, ciekawe kiedy bedzie mozliwy do wdrozenia...
A co do dowodow osobistych - to ja jestem za ich calkowitym zniesieniem!
szymon_bf123@poczta.fm

:0

:77
2010-12-01 23:08:35
pozycji: 5; strona: 1 z 1
• pisz posta:
zaloguj się aby pisać pod swoim imieniem